Oletko kesän Tampereella ja kalenteri ammottaa vielä tyhjyyttään? Vai palaatko kenties kotikaupunkiisi, mutta aiot silti käydä moikkaamassa opiskelukavereita kesän aikana ja etsit kivaa yhteistä tekemistä? Konteksti listaa tässä jutussa parhaat kesän menovinkit aina keikoista luontopolkuihin. Listalta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, joten kannattaa napata kalenteri ja ryhmächatit viereen ja laittaa ylös parhaat ideat.

Terassit

Mikäs olisikaan kesällä sen mukavampaa, kuin porukalla auringossa syöminen ja juominen? Passionin opiskelija-alennukset ovat valitettavasti kesätauolla, mutta paikka on silti kokemisen arvoinen ison terassinsa ja kokopäiväisen auringonpaisteensa ansiosta. Damista sen sijaan saa opiskelija-alennusta, ja sieltä löydät juomien lisäksi myös erittäin hyvän ja monipuolisen ruokalistan. Mikäli mielii katsella maisemia ja nauttia auringosta iltaan asti, Periscope on hyvä vaihtoehto. Keskustorin kesäkeidas palvelee aamupäivästä iltamyöhään aina elokuun puoliväliin asti, ja sieltä löydät useiden eri ravintoloiden juoma- ja ruokatarjontaa. Ratinasta löytää erilaisia ravintolalaivoja, joista saa juotavaa ja syötävää. Pyynikin brewhousen viihtyisä terassi sijaitsee aivan keskustan ytimessä kosken varrella. Olympiankorttelissa sijaitsevan Muusan terassi tarjoaa myös monipuoliset ruoat ja juomat. Mikäli mielii kesäpäivän lounasta ilman ohrapirtelöä, löytyy Tammelan torilta ja Laukontorilta kivoja lounaspaikkoja sekä muuta perinteistä torimeininkiä.

Kulttuuri

Mikäli kesällä mielii harrastaa jotain kulturellimpaa, ei Tampere petä siinäkään. Kesäteattereita löytyy ainakin Pyynikiltä ja Viikinsaaresta, ja museoista kesällä on auki muun muassa Vapriikki, Muumimuseo, Vakoilumuseo, Sara Hildénin taidemuseo, Lenin-museo, Työväen museo Werstas ja Milavida. Museovierailua suunnitellessa kannattaa aina tarkastaa mahdolliset opiskelija-alennukset! Finlayson Art Area toteutetaan jälleen tänäkin kesänä, ja se onkin täysin ilmainen mahdollisuus käydä ihastelemassa taidetta.

Musiikki

Kesän aikana Tampereella keikkailee ainakin Laura Voutilainen, Evanescence, Erin, Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Vesala, Neon 2, Ellinoora, Happoradio, Maustetytöt, Pelle Miljoona, Teflon Brothers, Toto sekä Queen & Adam Lambert. Näiden lisäksi myös festarihumua on luvassa: Hervanta Open Air järjestetään 17.-18.6., Tampere Underground Juhannus sekä Valtteri Festival molemmat 24.-25.6., Sauna Open Air 7.-9.7., Tammerfest 21.-23.7., SaariHelvetti 5.-6.8., Blockfest 19.-20.8., Festivaali 26.-27.8. sekä Tampere Soi 27.8.

Liikunta ja ulkoilu

Jos kesällä huvittaa lähteä pois kaupungin sykkeestä, löytyy Tampereen alueelta myös useita luontokohteita. Suolijärven luontopolku kiertää kauniin järven ympäri ja on sopivan pituinen aloittelijallekin. Pispalasta ja Pyynikiltä löytyy puitteet kovempaankin porrastreeniin. Myös Kaupista löytyy hyvät lenkkipolut, ja matkan varrella pääsee halutessaan pulahtamaan uimaan. Tampereen flowparkista saa jännittävämpiäkin elämyksiä opiskelijahintaan! Hatanpään arboretumilla voi käydä ihastelemassa kukkaloistoa. Eteläpuiston läheisyydestä löytyy Koulukadun minigolf-kenttä, jos pieni kisailu porukalla huvittaa. Ulkokuntosaleja löytyy ainakin Ratinasta, Sorsapuistosta ja keskustan ja Hervannan kampuksilta. Myös Sportunin kuntosalit ovat auki kesällä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta!

Uimarannat

Tampere sijaitsee järvien keskellä, joten uimarantoja täältä ei puutu. Mikäli tykkää hiekkarannasta, kannattaa suunnata Rosendahlin rantaan, josta löytyy kahden hiekkarannan ja biitsikenttien lisäksi suuri nurmikkoalue, sekä kioski, jos pikkunälkä yllättää. Eteläpuistoon kannattaa suunnata, jos haluaa pakoon lapsiperheitä – varsinaista uimarantaa sieltä ei löydy, mutta laiturilta pääsee pulahtamaan veteen ja myös sup-lautailu on mahdollista. Eteläpuistossa palvelee myös kioski, jolla on anniskeluoikeudet. Rauhaniemen kansankylpylässä pääsee saunomaan ja sielläkin palvelee kesäkahvila. Jos keskustassa hiki yllättää, myös Tammerkoskeen pääsee uimaan Mältinrannassa. Elianderin ranta on vähän hiljaisempi uimaranta keskustan kupeessa. Hervannassa kivoja rantoja ovat Suolijärven uimaranta, josta löytyy myös kioski, sekä rauhallisempi Särkijärven uimaranta.

Kirpparit

Kesään mahtuu myös viileämpiä päiviä, ja ne ovat oivallinen tilaisuus lähteä vaikkapa kirpparikierrokselle. Keskustassa käymisen arvoisia ovat ainakin Kirpputori Bueno, Radiokirppis sekä molemmat Hämeenkadun UFFit. Ratikalla suhautat nopeasti myös Hervantaan Kirpputori Swapille. Huonekaluostoksille kannattaa lähteä joko Lielahteen SPR Konttiin ja Kierrätyskeskukseen tai Koivistonkylän Prismassa sijaitsevaan Kirpputori Silinteriin. Sorsapuiston puistokirpputori palvelee joka sunnuntai elokuun loppuun asti, ja sinne voikin mennä omatoimisesti myymään itselle tarpeetonta tavaraa.

Lexica järkkää

Lexicakaan ei jätä jäsenistöään kylmäksi kesän aikana, vaan monta kivaa tapahtumaa on tulossa. RatikkaRalli järjestetään 30.6. kolmen muun järjestön kanssa, tsekkaa lisätiedot Facebook-tapahtumasta! Myös perinteinen Lexican rantapäivä on tulossa, sekä mahdollisesti muuta kivaa, joten kannattaa seurata aktiivisesti tiedotuskanavia!

Lähikunnat

Jos näidenkään vinkkien jälkeen Tampere ei tyydytä menojalkasi vipatusta, on meillä onneksi Pirkanmaalla monta kivaa kesäkaupunkia! Jokaisen kielen ja kulttuurin opiskelijan luulisi innostuvan Vanhan kirjallisuuden päivistä, jotka järjestetään Sastamalassa 1.-2.7. Kirjapäiviltä löytyy mielenkiintoisia seminaareja ja paneelikeskusteluja, sekä paljon kirjamyyntiä esimerkiksi antikvariaattien ja kustantamoiden toimesta. Nokian Tapsan Tahdeilla 4.-6.8. on festaritunnelmaa ja paljon erilaista ohjelmaa koko perheelle. Parhaat jutut usein löytyvät yllättäen, eli ei kun juna, bussi tai auto alle ja tutkimusmatkailemaan!

Lotta Hakanen

Kirjoittaja on Kontekstin päätoimittaja vuonna 2022.


33 kommenttia

dobry sklep & #183;20.3.2024 23:39

Wow, wonderful blog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
you made running a blog look easy. The overall glance of your web site is great, let alone the content!
You can see similar here e-commerce

ecommerce & #183;22.3.2024 01:41

Wow, superb blog format! How lengthy have you ever been blogging for?
you made running a blog glance easy. The overall look of your website is wonderful, as neatly as the content!

You can see similar here najlepszy sklep

e-commerce & #183;22.3.2024 08:38

Today, I went to the beachfront with my children. I found a
sea shell and gave it to my 4 year old daughter and
said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.
There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic
but I had to tell someone! I saw similar here: E-commerce

Maureen & #183;23.3.2024 12:10

Wow, incredible blog format! How lengthy have you been blogging for?
you make blogging look easy. The full glance of your site is great, let alone the content!

You can see similar here najlepszy sklep

ecommerce & #183;23.3.2024 17:42

Wow, marvelous blog layout! How lengthy have you ever been running a blog
for? you made blogging glance easy. The whole glance of your web site is
wonderful, as well as the content material! You can see similar here sklep internetowy

najlepszy sklep & #183;24.3.2024 16:03

Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
good gains. If you know of any please share. Kudos! You can read similar
art here: Sklep online

Analytics & social research & #183;24.3.2024 23:26

It’s very interesting! If you need help, look here: ARA Agency

najlepszy-sklep & #183;27.3.2024 02:15

Helpful information. Lucky me I found your site by accident, and I’m stunned why this twist of fate did not happened in advance! I bookmarked it. expand your blogexpander

sklep online & #183;28.3.2024 08:08

Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get
my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
If you know of any please share. Thanks! You can read similar article here:
Sklep internetowy

sklep internetowy & #183;30.3.2024 01:40

Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog
to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
very good results. If you know of any please share.
Kudos! You can read similar text here: Sklep internetowy

GSA Verified List & #183;4.4.2024 01:51

Hi there! Do you know if they make any plugins
to assist with SEO? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

If you know of any please share. Cheers! You can read similar blog here: List of Backlinks

GSA Verified List & #183;4.4.2024 07:05

Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to
rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.

If you know of any please share. Kudos! I saw similar
text here: GSA Verified List

Scrapebox AA List & #183;4.4.2024 20:02

Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
success. If you know of any please share. Thank you!
I saw similar article here: GSA List

sklep online & #183;16.4.2024 04:52

Wow, marvelous weblog format! How long have you been running a blog
for? you make running a blog glance easy. The total look of your website is fantastic, let alone the content material!
You can see similar here najlepszy sklep

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *