Lexica ry:n toimintaa pyörittää hallitus, joka valitaan vuosittain marras-joulukuussa pidettävässä syyskokouksessa. Samaisessa syyskokouksessa voidaan asettaa myös toimihenkilöitä eli toimareita, jotka tulevat joko hallituksen keskuudesta tai sen ulkopuolelta ja avustavat hallitusta joissakin tehtävissä.

Hallitus kerääntyy tietyin väliajoin kokouksiin suunnittelemaan yhdistyksen toimintaa. Näistä kokouksista ilmoitetaan Lexican sähköpostilistalla (lexica[ät]lists.tuni.fi), ja niihin ovat tervetulleita kaikki Lexican toiminnasta kiinnostuneet.

Koko hallitusta voi lähestyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hallitus-lexica[ät]lists.tuni.fi. Lexican sähköpostilistalle osoitteeseen lexica[ät]lists.tuni.fi tulee lähettää ainoastaan kaikille listan tilaajille välitettäväksi tarkoitettuja viestejä, eikä esimerkiksi tiedusteluja tai kutsuja.

Selvästi tiettyyn vastuualueeseen, kuten kulttuuriin tai ympäristöön, liittyvät viestit on tehokkainta lähettää suoraan kyseisen vastuualueen vastaavalle.

Hallitusta voi lähestyä myös anonyymisti täältä löytyvällä lomakkeella.