Kyrpongin MM-kisojen virallisille nettisivuille pääset tästä!
Kyrpong, tuo lajeista jaloin! Laji sai alkunsa Lexican hallituksen kokouksessa (tai kenties kokouskaljalla) jo vuonna 2016, kun Lexican hallitus pohti omaa tapahtumaa Wapuksi. Jotain, joka yhdistäisi kyykän ja beer pongin. Hallituksen kokouksen jälkeen tiimi vetäytyi suunnittelemaan itse pelille sisältöä jälleen kaljan merkeissä, ja tuloksena syntyi kyrpong – laji, jossa juomisnopeus on valttia!
Ensimmäiset Kyrpongin MM-kisat järjestettiin Wappuna 2019. Tapahtuma oli heti menestys ja sen ansiosta Lexicalle myönnettiinkin vuoden 2019 TREYn “Vuoden potentiaali” -palkinto. Koronapandemian takia Kyrpong sai jatkoa vasta syyskuussa 2021 pienimuotoisempien SM-kisojen merkeissä, mutta täysimittaiset MM-kisat tekivät paluun osana TREYn Suomen Suurinta Wappua keväällä 2022. Tällöin Eteläpuisto täyttyi jälleen pelaajista, katsojista, nakkilaisista sekä Teemunkierroslaisista. Otteluita käytiin usealla eri kentällä, ja tuomareiden pillien vihellyksiä kuului joka suunnasta. Pelien aikana ja niiden lomassa oli mahdollisuus nauttia myös musiikista, virvokkeista, saunasta sekä pomppulinnasta.
Lexicalaiset pääsevät pelaamaan kyrpongia myös MM-kisojen ulkopuolella esimerkiksi rennommassa ja leikkimielisemmässä Lexikyrpong-tapahtumassa, ja fuksit pääsevät tutustumaan lajiin heti fuksiviikoilla. Fukseille järjestetään myös oma kilpailunsa, jonka voittajajoukkue lunastaa paikkansa MM-kisoihin, sillä muuten fuksit pääsevät osallistumaan kisoihin ainoastaan nakkilaisena. Lue lisää nakkilaisuudesta täältä!
Kyrpongin MM-kisoista vastaa Lexican kyrpongvastaava sekä hänen vetämänsä kyrpong-tiimi. Vastaavaan saa yhteyden sähköpostitse (kyrpong@lexicary.fi).
Pelitarvikkeet, -kenttä ja -säännöt
Pelikenttä on suorakulmion mallinen ja sen pituus on 10 metriä ja leveys 4 metriä. Keskellä kenttää (katsottaessa kapeammista päädyistä), on rivistö tyhjiä tölkkejä tasaisin välein. Tölkkejä on rivissä 15, ja aina kaksi tölkkiä päällekäin (yhteensä siis 30).
Peliin tarvitaan:
- 30 tyhjää 0,33l tölkkiä
- vettä tölkkien pohjalle painoksi
- kaksi tennispalloa
- yksi 0,33l tölkki/peli hiilihapollista juomaa pelaajaa kohden
Peliin on aina mahdollista osallistua alkoholittomasti sekä esteettömästi, sillä pelijuomaksi sopii esimerkiksi kivennäisvesi tai limu, ja jokaisen pelaajan ei ole pakko juosta tai heittää, jos hän ei syystä tai toisesta siihen pysty. Pelin viralliset, MM-kisoissa noudatettavat säännöt löydät täältä!