Kesätapahtumat
Kesän aikana on yleensä järjestetty Lexican rantapäivä, joka on rento, piknik-tyyppinen tapahtuma uimarannalla. Ohjelmassa voi olla osallistujien toiveiden mukaisesti mitä tahansa rantalentopallosta, korttipeleihin tai uimiseen. Kesällä 2022 järjestettiin myös ensimmäistä kertaa, ylioppilaslehti Visiiristä inspiroituneena, poikkitieteellinen Ratikkaralli, eli eräänlainen miniappro.
Kulttuuritapahtumat
Lexican jäsenten sivistystä ylläpitävät erilaiset kulttuuritapahtumat, joihin lukeutuvat esimerkiksi erilaiset galleria- tai museovierailut sekä rennot leffaillat. Tampereella järjestettävistä kulttuuriaiheisista tapahtumista, teemaviikoista tai muista toiveista voi vinkata Lexican kulttuurivastaavalle.
Liikunta- ja hyvinvointitapahtumat
Lexican järjestää jäsentensä hyvinvointia edistäviä liikuntatapahtumia, joita ovat muun muassa erilaiset lajikokeilut, lenkkihaasteet ja Wapun aikaan yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa järjestettävä VIP-pesis. Lexican ja muutaman muun ainejärjestön jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua yhteiselle liikuntavuorolle, joka on Atalpan palloilusalissa maanantaisin klo 19–20.30. Laji vaihtuu viikoittain osallistujien toiveiden mukaisesti ja liikuntavuorolle voi osallistua taitotasosta riippumatta. Osallistuminen vaatii SportUnin jäsenyyden tai kuuden euron kertamaksun. Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai haluat liittyä liikuntavuoron Telegram-ryhmään, olethan yhteydessä liikuntavastaavaamme. Lisäksi muutaman kerran vuodessa järjestettävä yhteislähtö verenluovutukseen lukeutuu hyvinvointitapahtumiin.
Rennommat tapahtumat
Rennompien tapahtumien joukkoon kuuluvat muun muassa kampuksella järjestettävät kahvitunnit, poikkitieteellisten Kolmio-bileiden tai muiden tapahtumien etkot, vuosittaiset Vauvasta vaariin -bileet, elo-syyskuussa järjestettävä Samat vanhat naamat -piknik vanhemmille opiskelijoille sekä Pubivisa x Lexica. Useimmat näistä tapahtumista eivät vaadi ennakkoilmoittautumista, paikalle voit saapua yksin tai ystävien kanssa ja tunnelma on aina mukavan leppoisa.
Sitsit
Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jonka keskeinen idea on laulaa, syödä ja juoda. Sitsikäytänteitä ja sääntöjä on yhtä monta kuin on järjestäjiäkin, joten on mahdotonta avata konseptia kaikkien toimintatapojen mukaisesti, mutta onneksi sitsit alkava yleensä sääntöjen ja käytänteiden läpikäynnillä. Tässä kuitenkin pikaopas iki-ihanaan sitsaamiseen.
Sitsien pääidea on laulaminen, joka tapahtuu sitsaajille tarjoiltavan kolmen ruokalajin illallisen lomassa. Tapahtuman kulku on jaettu kolmeen kattaukseen, joista ensimmäisen aikana tarjoillaan alkupala, toisen pääruoka ja kolmannen jälkiruoka. Ruoka voi olla lämmintä, kylmää, enemmän tai vähemmän ravinteikasta, joten sen täyttävyyteen ei kannata aina luottaa. Sitsipaketti sisältää aina myös tietyn määrän juotavaa, mutta niin halutessasi voit varustautua myös omin juomin. Lisäksi ruokailun ja laulamisen välissä on usein muuta hulvatonta ohjelmaa sekä muita puheenvuoroja, joita jakaa ja ohjaa toastmasterit, tuttavallisemmin toastit, omasta pöydästään.
Sitseillä on tyypillisesti jokin teema tai pukukoodi, jolloin sitsiasun olisi suotavaa liittyä teemaan. Jos omasta kaapista ei satu löytymään mitään teemaan sopivaa, eikä pieni askartelu tai mielikuvituksellisuus luonnistu, Lexican sitseille (pois lukien vujusitsit) saa aina saapua myös haalareissa. Viimeisimmillä sitseillä teemoja ovat olleet väri- ja risteilysitsit. Värisitseillä jokaiselle vuosikurssille annettiin oma värinsä, jota oli suositeltavaa lisätä pukeutumiseen vaattein tai asustein. Risteilysitseillä vastaavasti asun ideana oli liittyä jotenkin risteilyihin, ja sitsaajilla oli mukanaan kaikenlaista ruotsinlipuista kapteenihattuihin.
Kaikilla sitseillä ei ole rangaistuskäytäntöä, mutta Lexican sitseille se on vakiintunut. Rangaistuksia voi saada muun muassa kattauksilta myöhästymisestä, toisten tai laulujen päälle puhumisesta, tai väärään aikaan syömisestä. Toastit valvovat sitsikansaa tarkalla silmällä, mutta myös sitsaajat saavat ilmiantaa toisiaan. Rangaistuksena toimii monesti jonkin viihteellinen ohjelmanumero, kuten sitsilaulujen uudelleen sanoittaminen ja esittäminen, tanssiminen tai herkkullisten yllätysten maistelu yhdessä muiden rankaistavien kanssa.
Sitseille ilmoittaudutaan yksin, mutta ilmoittautumisen yhteydessä on aina mahdollisuus esittää pöytätoive. Koska sitsaaminen sisältää paljon erilaisia kirjoittamattomiakin sääntöjä, ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tulisi ensin osallistua fuksisitseille, sillä siellä heitä opastetaan sitsaamisen saloihin.
Wapputapahtumat
Wappuviikot ovat opiskelijan parasta aikaa ja Lexica järjestääkin vuosittain vaihtuvalla ohjelmistolla liudan toinen toistaan hauskempia wapputapahtumia, jotka tietysti yhdistyvät TREYn Suomen Suurimpaan Wappuun. Järjestömme perinteikkäimmät ja tärkeimmät tapahtumat, eli Obeliskin lakitus kampuksella ja lakitusta seuraava wappupiknik Sorsapuistossa, järjestetään vappuaattona. Myös Lexican oman lajin, Kyrpongin, MM-kilpailut järjestetään wappuviikkojen aikana.
Muut tapahtumat
Muita tapahtumiamme ovat muun muassa suosiota niittänyt Lähiöpubirundi jatkoineen, poikkitieteellinen Amazing Race ja erilaiset viini- tai kuohuviinimaistajaiset, eli wine tastingit. Lähiöpubirundin aikana kierretään Tampereen tai vieruskuntien lähiöiden pubeja bussilla samalla suorittaen erilaisia tehtäviä tai haasteita. Amazing Race on poikkitieteellinen, samaa nimeän kantavaan televisio-ohjelmaan perustuva kaupunkiseikkailu, jossa suoritetaan erilaisia haasteita ja ratkotaan vihjeitä seuraavalle rastille.