Tuntuuko vieraiden kielten opiskelu omalta jutulta? Kiinnostaako esimerkiksi opettaminen, tutkiminen, kääntäminen, tulkkaus tai hallintotyö tai ehkäpä jokin muu ammatti, jossa kielen ja kulttuurin tuntemus on tärkeää? Jos vastasit kyllä, saattavat kieliopinnot olla oikea vaihtoehto sinulle!

Tampereen yliopistoon voi hakea lukemaan vieraita kieliä pääaineena kielten tutkinto-ohjelmaan yhteensä neljässä eri opintosuunnassa. Nämä ovat:

Englannin opintosuunta
Pohjoismaisten kielten opintosuunta
Saksan opintosuunta
Venäjän opintosuunta

Lisätietoa löydät yliopiston sivuilta klikkaamalla kunkin opintosuunnan kohdalta.

Yliopistossamme opiskellaan pääainetasoisena myös ranskan kieltä, mutta ranskan kielen tutkinto-ohjelman viimeinen sisäänotto tapahtui vuonna 2016.

Pääsykokeet

Valintaperusteista ja pääsykokeista löydät tietoa kunkin tutkinto-ohjelman sivuilta (linkit yllä) sekä Opintopolku-sivustolta.

Opiskelijan arki pähkinänkuoressa

Vieraiden kielten opiskelu yliopistossa on hyvin erilaista kuin peruskoulussa tai lukiossa. Opiskelu ei siis suinkaan ole mitään kieliopin ja sanaston pänttäämistä, vaan kieleen ja sen käyttöön tutustutaan hyvin monipuolisesti ja monista eri näkökulmista. Kulttuurilla on myös keskeinen osa opiskelussa, ja niinpä esimerkiksi kirjallisuuteen tutustutaan laaja-alaisesti. Kääntämiseen suuntautuvat opiskelijat suorittavat kääntämiseen erikoistavia opintoja sekä erityisiä kääntäjille suunnattuja suomen kielen opintoja.

Haluatko tietää enemmän?

Yliopiston nettisivuilta Tuni.fi löytyy kattavasti tietoa niin opiskelupaikan hakemiseen kuin opiskelujen aikana pärjäämiseenkin.

Kaikkea tietoa ei kuitenkaan yliopistonkaan sivuilta löydä. Jos sinulla on siis kysymyksiä kieltenopiskelusta tai jos pääsykoepaniikki uhkaa vallata ja kaipaat vertaistukea oikeilta opiskelijoilta, lähetä ihmeessä meille sähköpostia! Meistä jokainen on ollut aikanaan samassa tilanteessa kuin sinä nyt. Vastaamme parhaamme mukaan ja jos emme itse tiedä vastauksia, osaamme yleensä ainakin kertoa, kuka saattaisi tietää. Meihin saat helpoiten yhteyden sähköpostitse. Osoitteemme löytyvät Hallitus-sivulta.

Sivuiltamme löytyy myös Hyvinvointi-osio, jonne kerätään muun muassa opiskelijan hyvinvointiin liittyviä linkkejä sekä asiaa yhdenvertaisuudesta. Lexica toivottaa jaksamista luku-urakkaasi ja onnea pääsykokeeseen! Toivottavasti tavataan joskus yliopistolla!