Yhdenvertaisuus ja häirintä

Yhdenvertaisuus on tärkeä arvo Lexicalle, eikä ainejärjestössämme hyväksytä minkäänlaista syrjintää. Jokainen on tervetullut toimintaamme juuri sellaisena kuin on. Pyrimme ottamaan myös esteettömyysasiat toiminnan järjestämisessä huomioon.

Vuodelle 2023 Lexicalle valittiin kaksi häirintäyhdyshenkilöä: Alexandra Marinova ja Erik Toikka. Mikäli kohtaat tai todistat häirintää, voit kertoa kokemuksistasi heille sähköpostitse (hairinta[at]lexicary.fi) tai Telegrammissa (Alexandra: @alexandramarinova, Erik: @eriktoikka) tai anonyymisti Lexican hallitukselle. Hallituksen anonyymi lomake löytyy täältä. Hallitus konsultoi sen jälkeen TREYn häirintäyhdyshenkilöstöä. Voit halutessasi ottaa yhteyttä myös itse ylioppilaskunta TREYn häirintäyhdyshenkilöihin (hairinta[at]trey.fi). Lisätietoa täältä.

Vuonna 2021 Lexicalle laadittiin yhdenvertaisuussuunnitelma, jonka löydät täältä.

Verenluovutus

Lexica järjestää yhteislähtöjä verenluovutukseen muutaman kerran vuodessa. Tulevista verenluovutuksista tiedotetaan sähköpostilistoilla, Facebookissa ja muualla somessa. Vuonna 2021 Lexica saavutti platinaisen kunniakirjan luovuttamalla verta vähintään 50 kertaa!

Voit tarkistaa täältä, sovitko verenluovuttajaksi. Alla näkyvästä veritilanne-barometrista voit seurata, kuinka suuri tarve on juuri sinun veriryhmäsi luovuttajille.

Vuoden 2023 sopon linkkivinkkejä
YTHS

www.yths.fi
http://www.yths.fi/yhteystiedot/toimipisteet/tampere

NYYTI RY

https://www.nyyti.fi/
https://www.facebook.com/nyytiry/
https://www.instagram.com/nyytiry/

Nyyti ry on erityisesti juuri opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja opiskelukykyä edistävä valtakunnallinen yhdistys. Lexican sopo suosittelee tutustumaan lähemmin muun muassa seuraaviin palveluihin:

Chat-ryhmät, jotka tarjoavat vertaistukea ja toivon mukaan auttavat, mikäli jokin painaa mieltä.
Opi elämäntaitoa -osio. Linkin takaa löydät tietoa, vinkkejä ja välineitä elämäntaitojen ja täten myös hyvinvoinnin vahvistamiseen. Sivuilta löytyy materiaalia muun muassa seuraaviin teemoihin liittyen: ajankäyttö, ahdistus, sosiaaliset taidot, sinkkuus, parisuhde, syöminen ja uni.

TREYN SOPOSEKTORI JA HÄIRINTÄYHDYSHENKILÖT

Sosiaalipoliittinen sektori (eli soposektori) auttaa toimeentuloon, asumiseen, terveyteen, hyvinvointiin, yhdenvertaisuuteen, liikuntaan, kaupunkivaikuttamiseen ja ympäristöön liittyvissä asioissa. Soposektorin tavoittaa osoitteesta sopo@trey.fi.TREY:n soposektoriin saa yhteyden sähköpostitse sopo[at]trey.fi.

Voit olla yhteydessä sähköpostitse molempiin häirintäyhdyshenkilöihin osoitteella hairinta@trey.fi.

Häirintäyhdyshenkilö Laura Kaipia: hairintanainen@trey.fi, 040 713 0074

Häirintäyhdyshenkilö Yeti Kakko: hairintamies@trey.fi, 040 713 0079

OHJAAMO TAMPERE

https://ohjaamot.fi/web/ohjaamo-tampere
https://www.facebook.com/OhjaamoTre
https://www.instagram.com/ohjaamotampere
https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/nuorten-palvelut/nuorten-talo.html

Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta arjen hallintaan, kouluttautumiseen ja työllistymiseen alle 30-vuotiaille. Ohjaamo on auki maanantaista torstaihin klo 13–16 ja sen palvelupisteellä voi käydä ilman ajanvarausta.